USKOK ‘češlja’ zemljišno-knjižni odjel Općinskog suda u Šibeniku!

Kako doznajemo od dobro upućenog izvora, jučer u poslijepodnevnim satima na zemljišno-knjižnom odjelu šibenskog Općinskog suda provedena je koordinirana akcija koju je provodio zagrebački USKOK u suradnji sa šibenskom policijom, a vodeći se saznanjima o nelegalnim radnjama na tom odjelu. Informaciju za Šibenski portal potvrdila je predsjednica Općinskog suda Iris Živković koja je kazala kako je točno da USKOK provodi istragu u odnosu na dvije osobe u zemljišno-knjižnom odjelu.

– Posebne informacije o ovome vam ne mogu dati, kao niti da li se radi o uhićenjima i u kojoj je fazi postupak – kazala je Iris Živković.

Neslužbeno se doznaje kako je jučer na Općinski sud stiglo 20-ak djelatnika USKOK-a u civilu, koji su došli ciljano, te su se zatvorili u zemljišno-knjižni odjel.

Navodno su prebacili podatke iz sudske baze podataka, a sa sobom na daljnje ispitivanje odveli dvije djelatnice.

Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đurićić kazao nam je kako ne može ‘ništa govoriti dok je postupak u tijeku’.

Još uvijek nije poznato na temelju čega je USKOK krenuo u istragu – saznanja ili kaznene prijave. Više o ovom slučaju bit će poznato u nastavku dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.