USKOK U GRADU KNINU: Rimac bez komentara, lokalni SDP podržava istragu

– Očekivao sam da će sve istrage vezane uz funkcioniranje Grada Knina ići puno prije. No, zadovoljan sam što se konačno uvodi red na lokalnoj razini – komentirao je danas za Šibenski portal predsjednik kninskog SDP-a Mirko Antunović.

– Svi se uvijek pozivamo na domoljublje i hrvatstvo, no za mene domoljublje je poštivanje zakona – kazao je Antunović, dodajući kako ne želi prejudicirati rezultate istrage PNUSKOK-a.

Za razliku od Antunovića, gradonačelnica Knina Josipa Rimac još uvijek nije odgovorila na naše učestale pozive niti komentirala optužbe koje joj se stavljaju na teret u sada već i službenoj istrazi koju u gradskoj upravi provodi ured Policijskog nacionalnog USKOK-a (PNUSKOK).

Rimac je dala izjave samo ‘odabranim’ medijima, dok svi ostali do nje ne mogu doći. Isključeni su čak i fiksni telefoni u gradskoj upravi te je do 14 sati bilo nemoguće uputiti poziv na službene brojeve te ustanove.

Neslužbeno, saznaje se kako su istražitelji bili zainteresirani za projekte sporne prodaje zemljišta u vlasništvu grada.

Upućeni izvori navode kako je PNUSKOK-u najzanimljivija prodaja zemljišta na atraktivnoj lokaciji poduzetniku Milanu Fehiru, direktoru propale drvne industrije GAJ.

Fehir je zemljište od Grada kupio za 1,2 milijuna kuna, a zatim ga je iznimno brzo preprodao trgovačkom lancu Billa za 6,8 milijuna kuna. Sporno u čitavoj priči navodno je to što je predugovor s Billom Fehir potpisao u vrijeme dok je zemljište bilo gradsko, te se tek provodio natječaj za njegovu prodaju, a to upućuje, tvrde izvori, da je Fehir bio siguran da će ga baš on dobiti.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.