Uskoro prva javna izložba Lulasovih pitara

-Imam svoju prvu javnu izložbu – kratko i slatko obavijestio nas je Mario Juras, živopisni stanovnik šibenske Dubrave. Osebujnog umjetnika upoznali smo kao autora jedinstvenih pitara – Lulasa. Mario Juras, odnosno Lulas em je muškarac koji izrađuje pitare, em te iste pitare izrađuje od građevinskog materijala , odnosno betona.

Dok njega nismo upoznali, a njegove radove vidjeli, nije nam bilo ni na kraj pameti koliko beton može biti, pa reći ćemo – romantičan.

MORA BITI NA NIVOU

Lulas je sudjelovao na brojnim prodajno – izložbenim sajmovima u Šibeniku (Sajmich, Adventski sajam…), no ukoliko njegove radove niste stigli vidjeti, evo odlične prilike. Krajem listopada, točnije od 31. listopada do 2. studenog, Lulasovi betonski izlošci moći će se pogledati u Dubravi nedaleko Krešimirovog grada.

– Bit će to u caffe baru La Pause. Kustera Josip bi radija izložbe ubogin umjetnicin – u svom stilu rekao nam je Lulas, te je nastavio:

– 2. studenog bit će glavno, ali bit će izloženo i dva dana prije. Tražin u glavi sulude ideje, nekakav performans. Iman misec dana fore za smislit, bit će NATIVA… Kafić je vrh. Slajdšou na velikon platnu će vrtit moje slike. Uglavnon, zasad je to to, ali past će mi neka glupost, valjda… Mora biti na nivou – završava Lulas točno kako bi se od ovog šaljivđije i očekivalo.

adventski sajam 3

Lulasove riječi dovoljna su pozivnica sama po sebi da se krajem mjeseca napravi đir do Dubrave i provjeri o kakvim se to točno betonskim pitarima radi, a među njima, znamo bit će Bob Marley, ZZ Top, Elvis Presley, pa ‘Talking HeadsI’ s kojima je, više – manje, sve počelo.

E, da. Ovog ljeta, Lulasovi radovi mogli su se vidjeti i na javim površinama u Šibeniku, i to u funkciji – tako su npr. njegovi pitari krasili eksterijer restorana ‘Gradska straža’, a za njegovim betonskim stolom moglo se sjediti na ljetnoj pozornici u Azimutu.

O točnom programu, obavijestit ćemo vas na vrijeme, a dotad, Lulasove betonske avanture možete pratiti i preko njegove Facebook stranice Lulas Art.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.