Uskrs u dječjem vrtiću „Tamaris“

Djeca, roditelji i teta Antonija Škarić izrađivali su na današnjoj radionici uskrsne ukrase i čestitke.

rad u vrt

–         Suradnju s roditeljima pažljivo njegujemo, jer priznajemo to da su roditelji prvi odgojitelji svoje djece. Pomažu nam da bolje upoznamo njihovo dijete, surađuju s nama na raznim projektima, učimo jedni od drugih, tako smo danas organizirali radionicu povodom Uskrsa. Bojanje jaja nije imalo samo svrhu zabave, već da djeca upoznaju značenje „jaja“, kao simbol rađanja novog života, pojasnila nam je odgajateljica Antonija

radimo

 

Dječji vrtić „Tamaris“ sudjeluje u pokladnim svečanostima,procesijama i raznim svečanostima kroz godinu,ponosno nam se pohvalila zamjenica ravnateljice vrtića Petra Kranjac, nadgledajući današnju radnu akciju.

–         Tokom cijele godine organiziramo izlete, predstave, posjete staračkim domovima,bankama, doktorima, zubarima, groblju.. Naša ustanova ima matični vrtić, područni vrtić „Plaža“ i područni vrtić „Čista Velika“ na koji smo posebno ponosni jer je vrtić otvoren na području posebne državne skrbi.

Grad Vodice je dobio priznanje za uspješno provedenu najakciju 2012. godine u Naj-akciji Zajedno do gradova i općina prijatelja djece.
Ovo ocjenjivanje provodi Središnji koordinacijski odbor Gradovi i općine – prijatelji djece kojeg čine predstavnici Saveza društva Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i  socijalnu pedijatriju.
Pohvala je zaslužena radi otvorenja dječjeg vrtića u Čistoj Velikoj čime  je poboljšan i uljepšan život mališana, a njihovim majkama olakšana oganizacija svakodnevnih poslovnih  i obiteljskih obaveza.

Tradicionalno na Veliki petak djeca dječjeg vrtića Tamaris otišla su u crkvu i promatrala čuvare Isusova groba – žudije kao i njihovu smjenu.

U ponedjeljak djeca vrtića u narodnim nošnjama i odori žudija sudjelovat će na Uskrsnom doručku koji organizira Turistička zajednica Vodice.

žudije 2

Djeca dječjeg vrtića pomažu djeci Afrike

–         U Africi zbog manjka hrane i higijene djeca često obolijevaju, a većina njih nema ni sredstava za školovanje. Zajedno s roditeljima izradili smo uskršnje dekoracije i napravili prodajnu izložbu u našem vrtiću .Cilj nam je skupiti sredstva za školovanje barem jednog djeteta u Africi. Svojim prilozima pomažete nam u ostvarivanju ovog plemenitog cilja i stoga unaprijed hvala- poručila je gđa. Kranjac.

pilic

 

Vrtić od nove pedagoške godine kreće s tri nova programa

–         Obogatili smo program vrtića sa sportskom igraonicom, cilj joj je usvajanje sportskih znanja te upoznavanje i usavršavanje osnovnih oblika kretanja karakterističnih za pojedine sportove. Od nove pedagoške godine 2013/14 krećemo sa integriranim programom engleskog jezika te novim povrtnjakom i cvijećnjakom krećemo u realizaciju Eko programa u dječjim vrtićima.

Na kraju smo upitali najmlađe, što za njih znači Uskrs.

– To je bojanje jaja, uskrsne košare koje nosimo u crkvu, čokoladne zeke, kada jedemo pogače, svi smo kući i igramo se sa pilićima…

Na kraju su vam zaželjeli Sretan Uskrs ma što god on bio!

slika 1err

Ostale fotografije pogledajte, klikom na:

http://www.vrtic.infovodice.com/

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.