Usprkos jakom vjetru i kiši deratizacija se nastavlja

Usprkos jakom vjetru i povremenoj kiši, proljetna sistematska deratizacija javnih površina Grada Šibenika u suradnji s AS-Ekom započeta 4. ožujka, traje i danas, te će potrajati do 2. Travnja kako je i najavljeno. Međutim, kako  nam kažu u AS-Eku zbog trenutnih vremenskih prilika  postoji mogućnost da se proljetna deratizacija i oduži.

VRIJEME OTEŽAVA POSAO

Stoga je upozorenje vlasnicima kućnih ljubimaca da još intezivnije pripaze na svoje kućne ljubimce još uvijek na snazi, te da se ne opuštaju jer misle da će kiša i jak vjetar isprati kemikalije kojima se vrši deratizacija i koje mogu naštetiti ljubimcima.

-Deratizacija je još uvijek u tijeku, međutim sve radnje ovise o vremenu, pa kad se vjetar pojača radi se u zatvorenim prostorima. Ono s čim radimo otporno je na vlagu, može stajati i djelovati u vodi – doznajemo iz Odjela sanitarne zaštite AS-Eka. No, nepovoljni vremenski uvjeti utječu na težinu izvođenja deratizacije.

NEMA OTROVANIH

Što se tiče dosadašnje deratizacije nije bilo slučajeva trovanja životinja jer, kako nam kažu, u Veterinarskoj stanici ‘More’ nije bilo intervencija u slučaju trovanja kućnih ljubimaca.

Ipak, dobro je znati da u slučaju konzumacije otrova svog kućnog ljubimca možete tretirati tabletom aktivnog ugljena, a najbolje bi bilo odmah posjetiti veterinara jer se trovanje uspješno liječi vitaminksim inijekcijama, a po potrebi i infuzijama. Također, stručnjaci upozoravaju da se otrovanim životinjama ne daje mlijeko.

 

Raspored deratizacije:

7. ožujka – Šubićevac

8. ožujka – Varoš

11. ožujka – Rokići, Buale, Baldekin

12. ožujka – Vidici, Križ

13. ožujka – Mandalina

14. ožujka – Plišac, Rogač

15. ožujka – Varoš, Škopinac, Baldekin

18. ožujka- Dolac, Gorica, Grad

19. ožujka – Gornje Ražine

20. ožujka – Podsolarskog

21. ožujka – Jadrija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.