USUSRET ŠANSONI: Između 25 izvođača bit će velika borba za festivalskim nagradama

Idućeg vikenda 22. i 23. kolovoza održat će se 17. večeri dalmatinske šansone u Šibeniku. Organizatori festivala, Branko Viljac i Dušan Šarac, danas su u D-marin Mandalini potpisali, treću godinu zaredom, ugovor o sponzorstvu s direktorom Artunom Ertem te najavili kako bi dogodine, nakon što svoja vrata otvori luksuzni hotel u Mandalini, tradicionalni Šansonin after party, umjesto u Solarisu, mogli održati u novom hotelu.

sansona press2

Kao i svake godine i ove će uvod u natjecateljski dio festivala biti Večer internacionalne glazbe u sklopu koje će nastupiti 22 izvođača, a izvodit će se skladbe s europskih festivala poput San Rema, Eurosonga, makedonskog Makfesta, Slovenske popevke, Splitskog festivala…

Što se Večeri novih skladbi tiče, Viljac najavljuje kvalitetne pjesme među kojima će se voditi velika borba za festivalskim nagradama. Na repertoaru je 25 skladbi, a među izvođačima su poznata imena šibenskog festivala poput Nene Belana, Deana Dvornika, Đanija Stipaničeva, klape Maslina…Za razliku od prošle godine kada su na Šansoni nastupile samo tri pjevačice, ove godine nastupa njih osam.

-Iznimno smo zadovoljni ženskim vokalima, svaka od njih pjeva odlično. Ove smo godine imali veliki interes autora i izvođača, a popis smo kasno objavili jer smo čekali snimke pjesama da budemo zadovoljni rezultatom. Nismo htjeli objaviti popis kada smo dobili demo verzije jer s demo snimkama je kao u trgovini; kupiš jedno, dobiješ drugo – poručio je Viljac te dodao kako su se pripremili i u slučaju lošeg vremena:

-Nabavili smo nadstrešnicu kako ne bi u pitanje doveli televizijski prijenos, a ovim putem molim sve Šibenčane da prate vremensku prognozu i da sa sobom ponesu lumbrele – kazao je Viljac. Umjetnički direktor festivala, Dušan Šarac, uvjeren je pak kako za kišobranima neće biti potrebe.

sansona press3

-Vjerujem kako će nas vrijeme poslužiti, kiša nije nikad dosad padala pa neće ni ove godine – smatra Šarac. Također je kazao kako mu je drago što je Šansona ostala na svojoj poznatoj lokaciji, na trgu ispred Gradske vijećnice.

-Drago mi je što smo ostali tamo, mislim da nova pozornica na tvrđavi sv. Mihovil nije pogodna tehnici za festivale ovakve vrste zbog nemogućnosti proba i hodanja uzbrdo – mišljenja je Šarac.

Pogledajte sve izvođače Večeri novih skladbi:

 1. Tommi Mischell – Razapni jidra
 2. 2. Marina Fernandez – Voljet ću te ponovo sutra
 3. Klapa Šufit – Nisam za tebe Klapa
 4. Nikolina Tomljanović – Budi tu
 5. Alen Vitasović & Klapa Motovun – Vratilo se sunce
 6. Dalibor Prochazka – I nakon svega
 7. Rivers – Sunčana strana
 8. Sara Škugor – Doći ćeš ti meni
 9. Mario Huljev – Jedan dan
 10. Dean Dvornik & Klapa More – Dalmatinsko dite
 11. Helena Bastić – Reci mi
 12. Klapa Brodarica – Jednom kad odem
 13. Josipa Mustać – Sudbini oteta
 14. Klapa Cambi ( K. Kambelovac )- Prominilo se vrime
 15. Meri Cetinić – Nisam te prepoznala
 16. Nas Quatros- Pokora
 17. Klapa Cambi ( Split ) – Pričaj mi Dalmaciju
 18. Bernarda Bruno – Olujna noć
 19. Klapa Iskon – Duga
 20. Đani Stipaničev – Slušam more
 21. Tonči @ Madre Badessa – Doma gren
 22. Giuliano – Ajmo na plažu
 23. Klapa Maslina feat. Arsen Dedić i Šime Bubica – Šibenska bura
 24. Neno Belan & Fiumens – Daj mi daj
 25. Libar – Lađe

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.