Uzbunu još ne treba dizati, ali valjalo bi ‘namjestiti glave’

Što se događa s ‘građanima’? Pitanje je to koje si nakon dva odigrana kola A1 lige postavljaju navijači GKK Šibenik, ali i ostali košarkaški insideri. Jer, najave uoči sezone bile su vrlo optimistične, i to prije svega iz redova samog kluba, trenera, igrača i upravljačkih struktura. Rekli bismo, s pravom, jer ne samo da je lanjska momčad ostala na okupu, već su stigla i dva respektabilna pojačanja. Ponukalo je to trenera Jeronima Šarina da ne pitanje o ambicijama izjavi ‘I Have A Dream’. Međutim, nakon dva uvodna poraza, protiv novaka Kaštela koji se praktički prošetao Baldekinom, te onog subotnjeg u Splitu, Šarinov san trenutno sliči na noćnu moru.

Problem je, dojma smo, psihičke naravi, odnosno u glavama. Neosporno je da ova momčad ima kvalitetu za velike domete, ali kao da su olako ušli u sezonu, kao da ih je ‘prebacilo’.

ČUDNA NAJAVA ZA SPLIT

U prvoj utakmici bilo je evidentno da su podcijenili Kaštelane. Ali umjesto da se iz tog poraza izvukla neka pouka, uslijedila je pomalo iznenađujuća najava uoči gostovanja u Splitu. Lijepo je imati vjeru, ali reći nakon pada protiv Kašetala na Baldekinu, kako bi ‘u Splitu trebalo biti lakše’, u najmanju je ruku podcjenjivački, da ne kažemo bezobrazno. Ako su Splićani pročitali tu Šarinovu izjavu, sigurno ih je dodatno motivirala. U klubu se tješe kako su i u prošlo prvenstvo ušli sa 0:3, ali bila je to premijerna sezona u prvoligaškom društvu i bilo je logično na startu očekivati određene ‘porođajne muke’. Tek je početak prvenstva i ne treba paliti alarm, vjerujemo kako će narančasti u konačnici ispuniti osnovni cilj i izboriti Ligu za prvaka. Ali, preduvjet za to je – ‘namjestiti glave’. Za početak za Osijek koji u subotu gostuje na Baldekinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.