Valjaonica: Istina je, otpuštamo 138 radnika!

Iz Uprave Tvornice valjanih proizvoda dobili smo i potvrdu na tvrdnje sindikata kako se u toj tvrtki, nastaloj razgradnjom TLM-a, spremaju otkazi radnicima. Potvrđeno nam je kako je Uprava najavila otpuštanje 138 radnika, od čega je 16 na određeno vrijeme, dvoje idu u drugu tvrtku, a ostatak uz otpremninu od 3,5 tisuće kuna po godini staža.

Na naše pitanje zbog čega su se odlučili podijeliti otkaze odgovaraju:

– Razlozi su isključivo poslovni, a to je pad potražnje i cijene aluminija na tržištu te nesigurnost nabavke sirovine iz dosadašnjih izvora – odgovorio nam je glasnogovornik TVP-a Krste Radak.

Podsjetimo, na ovu temu danas su reagirali sindikati predvođeni Zdravkom Burazerom i Ozrenom Matijaševićem ogorčeni zbog najave o velikom broju otkaza u TLM-u. Od Vlade RH su, zajedno s predstavnicima gradskih i županijskih vlasti, zatražili hitan sastanak kako bi se iznašlo rješenje za budućnost TLM-a preuzimanjem vlasničkog udjela u glavnom dobavljaču mostarskoj tvrtki Aluminij d.o.o.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.