Večeras u sv. Krševana: Recital ‘I riječ je pjesmom postala’ klape Adriaticum i Jakova Bilića

Projekt naziva „ I RIJEČ JE PJESMOM POSTALA“  nastao je u suradnji najmlađe klape u Hrvatskoj, klape Adriaticum iz Šibenika te mladog akademskog glumca Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Jakova Bilića. U gotovo sat i pol programa izmjenjuju se stihovi šibenskih pjesnika, autora nekih od antologijskih riječi koje su ostale zapisane u baštini knjige ili pjesme šibenskog područja. Juras, Dedić, Bilić, Škevin, Šarac, Panjkota, Mioč i drugi. 

jakov_bilic

U atmosferi konobe dočaravaju salon u kojem dame uživaju a gospoda pate, slušajući poeziju i pjesmu koja doziva neka vremena minulih ljeta mladosti. Nostalgija za zavičajem,pripadnošću i konačno Njom, koja je spiritus movens ovih mladića, donosi pred Vas program koji je prepoznalo i Ministarstvo kulture RH te ga je uvrstilo u svoj program financiranja kao projekt od kulturnog značaja za ovu vrstu umjetničkog izričaja u Hrvatskoj.

Za mjesto premijere ovog programa izabrana je Galerija svetog Krševana kao jedna od najstarijih očuvanih građevina u Šibeniku.  Time ovi mladi momci žele dodatno naglasiti nedjeljivu pripadnost riječi, pjesme i kamena od koje je satkana baština grada Šibenika.

Premijera ovog recitala je u ponedjeljak 16. lipnja u 20:30 sati. Ulaz slobodan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.