Petrina: Podržat ću SDP uz jedan uvjet, Čače: Ne znam kome ću se prikloniti

Omjer snaga u šibenskom Gradskom vijeću, nakon prebrojanih svih biračkih mjesta, izgleda 12:9:2:2. Drugim riječima, 12 vijećničkih mandata osvojili su HDZ-HSP AS-HČSP, devet mandata SDP-HNS-HSLS te po dva vijećnička mjesta idu Anti Gašperovu Čači i Stipi Petrini.

Iako se matematički čini kako je prevaga na strani HDZ-a, u šibenskom parlamentu, vidjeli smo dosada, sve je moguće.  Antu Gašperova Čaču dobili smo nakon upornih telefonskih poziva i kazao nam je kako se zasada nije priklonio niti jednoj opciji. Naime, prvo želi razgovarati s ljudima sa svoje kandidacijske liste nakon čega će donijeti odluku.

-Nama nije važno jesmo li opozicija ili vlast u Gradskom vijeću. Važno mi je mišljenje tih 26 mladih ljudi koji su stali iza mene jer ne želim nikog uvrijediti, stoga vam u ovom trenutku ne mogu ništa reći – naveo je Čače. Na pitanje je li krenuo ‘lov’ na njegova dva mandata, Čače nam je odgovorio:

-Iskreno i otvoreno, preusmjerio sam i telefon. Osobno od sinoć čuo sam se samo s Ivanom Ninićem i Emilom Guberinom kojem sam kazao da mi je žao što nisu prešli prag.

vijece

Čače nije želio niti konkretno odgovoriti je li zadovoljan proteklim četverogodišnjim mandatom SDP-a i HNS-a u gradu Šibeniku.

-Zasmetala mi je ova brzina, otvaranje igrališta ovih dana, ovo-ono. Dosta su obećavali, a ništa se nije napravilo, ali nezadovoljan sam ne samo s ovom vlasti, već sa svima u zadnjih 20 godina – odgovorio je.

S druge strane, Stipe Petrina kojeg smo zatražili za komentar jasno i glasno je kazao kako koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir.

-Opće je poznato da koalirati s HDZ-om nećemo. SDP-u ćemo dati apsolutnu podršku, ali pod jednim uvjetom o kojem smo govorili u kampanji, a to je raščišćavanje društvenog ugovora dioničarstva u Vodvodu – poručio je Petrina.

Budući gradski vijećnici:

HDZ-HSP AS-HČSP:

Dr. Željko Burić

Danijel Mileta

Nikica Penđer

Ivica Poljičak

Novica Ljubičić

Ante Rakić

Željko Dulibić

Antonija Mišura

Branko Bubica

Joško VUčenović

Stipica Protega

Tomislav Lucić

SDP-HNS-HSLS:

Ante Županović

Franko Vidović

Petar Baranović

Joško Šupe

Anita Jakšić

Draško Lambaša

Tomislav Jurišić

Ivan Rajić

Siniša Bušac

LISTA A. GAŠPEROVA:

Ante Gašperov Čače

Mira Vukšić

 NL STIPE PETRINE:

Dr. Ivo Blaće

Iris Ukić Kotarac

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.