VELEIZDAJA: HDZ traži ostavku premijera Milanovića zbog izjave da je u Hrvatskoj bio građanski rat

Šibensko-kninski HDZ uz potporu županijske HVIDRA-e oštro je danas na konferenciji za novinare reagirao na jučerašnju izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića koji je Domovinski rat u Hrvatskoj nazvao građanskim ratom. Milanović se, podsjetimo, jučer referirao na izjave predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević Ruže Tomašić te je, citiramo, kazao:

Hrvatska nije Danska i Finska, u kojoj se zna čuti da je Finska za Fince, a svi ostali su gosti, međutim ta Finska nije imala građanski rat nikada i nije imala situaciju usporedivu s Hrvatskom nikada‘.

OPTUŽILI GA ZA VELEIZDAJU

Zbog ove izjave HDZ-ovci su premijera optužili za veleizdaju te traže njegovu ostavku.

– Neka premijer sutra u Vladi izađe pred medije i istog trenutka podnese ostavku – poručio je dopredsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić.

-Te su riječi opasna revizija Domovinskog rata, iskrivljavanje povijesti. Hrvatski sabor je još za Račanove vlade donio Deklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj se navodi da je Hrvatska vodila obrambeni rat. Prema Milanovićevim riječima, JNA je imala pravo za sve što je u Hrvatskoj učinila – kazao je čelnik šibensko-kninskog HDZ-a Ante Kulušić.

‘STOKA SITNOG ZUBA’

Premijerova izjava na noge je digla i branitelje. Predsjednik županijske HVIDRA-e Mladenko Spahija nije birao riječi u svom komentaru na Milanovićevu izjavu.

-Milanović je stoka sitnog zuba, nisu roditelji krivi što su napravili kretena i budalu. Predlažem da svaki od članova HIVDRA-e da 20 posto od svoje povlaštene mirovine da se utvrdi DNK Zorana Milanovića. Uvreda je to i za hrvatske branitelje srpske nacionalnosti od kojih imamo deset posto invalida Domovinskog rata i deset posto smrtno stradalih boraca – naveo je Spahija dok se šibensko-kninski župan Goran Pauk zapitao kako će premijer svoju izjavu objasniti ministru branitelja Predragu Matiću te ministru obrane Anti Kotromanoviću, obojici sudionicima Domovinskog rata.

Milanović je danas reagirao na buru u javnosti koja se podigla nakon što su mediji objavili njegovu izjavu te je kazao kako  izjava nije bila cjelovito emitirana, već je rezana te nedostaje nastavak u kome govori da je u Hrvatskoj bio razorni rat i agresija. To je gruba manipulacija i namjerni potez da bi se izazvala ovakva rasprava, poručio je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.