Veljača u znaku koprodukcije Šibenika i Gavelle

Zanimljiv program događanja najavlje za drugi mjesec, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku počinje u ponedjeljak, 4. veljače, predstavom kazališta Kerempuh – ‘Čudo u Poskokovoj dragi’, redatelja Krešimira Dolenčića. Kazališni komad nastao je prema književnom predlošku splitskog književnika i kolumniste Ante Tomića, a kako doznajemo, među Šibenčanima vlada veliki interes za spomenutu predstavu pa ulaznica gotovo da više nema.

Premijerne izvedbe

-Ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta u prodaji i to onih u galeriji – poručuju iz šibenskog kazališta. Inače, cijena ulaznice iznosi sto kuna, te se može kupiti na blagajni kazališta.

Veljača u šibenskom kazalištu bit će u znaku premijerne izvedbe ‘Push up 1 -3’, a riječ je o koprodukciji šibenskog HNK  i zagrebačkog kazališta Gavella. Redatelj predstave nastale prema djelu jednog od najznačajnijih suvremenih europskih dramatičara Rolanda Schimmelpfenniga, na kazališne daske postavio je redatelj Darijo Harjaček, a u komadu, između ostalog, igraju Barbara Nola, Amar Bukvić, Bojana Gregorić – Vejzović, te šibenski glumac Jakov Bilić.

Premijerna izvedba najavljena je za 14. veljače, u 20 sati, a iduća dva dana, 15. i 16. veljače, predstava će biti u slobodnoj prodaji. Cijena ulaznice je 50, odnosno 40 kuna, a mogu se kupiti na blagajni kazališta.

Zagrebačka premijera kazališnog komada očekuje se krajem mjeseca.

Kazališni komadi i koncerti

Do kraja veljače bit će prikazana predstava redatelja Ivana Lea Leme ‘Mačak Džingiskan’ i to za srednjoškolce, te će se ‘dati’ u dva navrata. U utorak, 18.veljače, u 12.15, te 18.15 sati.

-Predstava Kokoš nalazi se u pretplatničkom programu, no ostalo je nekoliko ulaznica koje ćemo staviti u slobodnu prodaju, također, po cijeni od 50, odnosno 40 kuna – poručuju iz kazališta. Dodajmo i to da će ‘Kokoš’ redatelja Dražena Ferenčine igrati 25. veljače, u 20 sati.

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku kazališni program obogatio je glazbenim programo, pa za šibensku publiku pripremaju dva koncerta. prvi je blues koncert u izvedbi Wesa ‘The Bluesmana’ Mackeya & The blues traina, 20. veljače, a šest dana kasnije, točnije, 26. veljače, za Šibenčane svira Sastav Samoborskih udaraljkaša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.