VIDEO: Klapa Sebenico objavila spot inspiriran grupom ‘Iz Šibenika si ako…’

Klapa Sebenico objavila je spot napravljen od fotografija starog Šibenika uz glazbenu podlogu u kojoj izvode pjesmu ‘Šibenska balada’. Autor video spota je Maja Gnjidić, a video je napravljen inspiriran facebook grupom ‘Iz Šibenika si ako…’ koja je početkom godine prikovala za najpopularniju društvenu mrežu brojne Šibenčane.

Kako zvuči ‘Šibenska balada’ u izvođenju klape Sebenico poslušajte OVDJE. 

Klapa Sebenico nastala je u svibnju 2011. godine. Već nakon nekoliko mjeseci djelovanja počinju sa snimanjem albuma prvijenca “Dobra večer Uzorita” koji izdaje “Scardona Discography”. Klapa sačinjena od iskusnih, a još mladih klapaša kroz godine je u raznim sastavima osvajala razne nagrade na festivalima diljem Lijepe naše i šire. Ivica Vlaić, Krešimir Batinica i Branimir Bubica su od 2000. do 2005. bili djelom klape “Teuta” , koja je u to vrijeme bila rekorder po osvojenim nagradama na Omiškom festivalu i Festivalu dalmatinske šansone Šibenik. Marjan Milošević bio je član uspješne šibenske klape “More” koja je najveću popularnost stekla surađujući s Nenom Belanom. Marko Grubišići Miro Bušac bili su članovi klape “Bilice” koja je u svom kratkom djelovanju ostavila veliki trag na klapskoj sceni.

U posljednje vrijeme članovi djeluju u sljedećim klapama; Marko,Miro i Marjan u klapi” Babalubam”, Krešimir i Branimir u klapi” Nas Quatros” te Ivica u “Kud Cambi Kaštel Kambelovac”. Odlučili su ujedniti svoja iskustva i glasovne sposobnosti te stvoriti jednu vrijednost kako za grad Šibenik tako za hrvatsku klapsku scenu. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.