VIDEO/FOTO: Sedam godina prošlo je od tragedije koja je Hrvatsku zavila u crno

Točno sedam godina prošlo je od najveće tragedije koja je, nakon Domovinskog rata, u crno zavila Hrvatsku. Prije sedam godina, 13 vatrogasaca uputilo se na intervenciju na otok Veliki Kornat, a samo jedan od njih preživio je pakao koji ih je tamo dočekao. Frane Lučić, sedam godina kasnije, zajedno s obiteljima stradalih kolega i dalje čeka odgovore.

frane_lucic

kornati obljetnica 5

Prošle je godine bivši šibenski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica na Županijskom sudu u Zadru oslobođen optužbi za smrt dvanaestorice svojih kolega, a u mučnom i dugotrajnom postupku istina – što se zapravo dogodilo kobnog 30. kolovoza 2007. godine – nije se doznala. Kako vrijeme odmiče, obitelj stradalih i hrvatska javnost postaje svjesnija kako se ona nikad niti neće doznati.

Suđenje Draženu Slavici tek je potvrdilo, ono što smo praktički svi znali, kakav je organizacijski kaos vladao tog tragičnog datuma.

kornati vatrogasci

Ipak, sjećanje na 12 veličanstvenih, na 12 sinova, očeva, unuka, prijatelja i kolega u Šibeniku, Vodicama i Tisnom nikad neće izblijediti. Zato će se i danas rijeka ožalošćenih okupiti na Kornatima, položiti cvijeće i zapaliti svijeće na grobovima svojih najmilijih.

tisno_kornati_obljetnica2

kornati obljetnica 1

kornati_obljetnica

Heroji, počivali u miru Božjem.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_1RFbF0KFBE[/youtube]

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.