Vidović gradskoj vlasti: Odgovorni ste za odlazak Terranea i od toga se ne možete oprati

Nakon što je Šibenikom, na razočarenje svih, odjeknula vijest kako ovog ljeta Terrenao festival neće biti održan, nije dugo trebalo čekati na reakcije lokalnih političara. Priopćenjem se oglasila Gradska organizacija šibenskog SDP-a potpisuje ga predsjednik Franko Vidović,  a prenosimo ga u cijelosti:

”Nakon tri uzastopne godine (2011,2012 i 2013) festival Terraneo se, na žalost, ove godine neće održati. Gradonačelnik tvrdi da u tome što se festival neće održati nema niti malo odgovornosti gradske vlasti. I u pravu je.

Nakon što su tijekom predizborne kampanje grubo napadali projekte s kojima se danas hvale, ne vodeći u kampanji niti minimalno računa o interesima grada, nakon što su pokazali totalnu i posvemašnju nesposobnost kad je u pitanju dovršetak Banja koji su i dodatno unakazili sa fitness spravama kojima na plaži nije mjesto, nakon što nam svakodnevno pokazuju da nemaju niti u primisli kakav program pokrenuti i kako valorizirati tvrđavu Sv. Mihovila, nakon što su se okitili svim našim projektima i uspjesima u EU fondovima i danas ih pokušavaju prikazati kao vlastite, nakon što su pokazali da osim igrališta za pse, sječe svih ljudi u tvrtkama u gradskom vlasništvu i gradskoj upravi, te zapošljavanja bez natječaja u Pode i u gradsku upravu, nisu apsolutno ništa drugo napravili, sad kao šlag na tortu dolazi odlazak Terranea.

I u pravu je gradonačelnik: Gradska vlast nema niti malo odgovornosti. Lako što nema odgovornosti u što smo se do sad više puta uvjerili, nego što takva nesposobna i neodgovorna vlast, vlast pričalica i opsjene, dopušta odlazak jednog tako važnog događaja prekriženih ruku uz konstataciju mi nemamo odgovornost za to.
Sve koristi direktne i indirektne od Terranea je nemoguće nabrojiti. Šibenik je kroz marketing i oglašavanje festivala pretvoren u meku za mlade ljude željne zabave i za njega se čulo kroz festival diljem Europe i svijeta. I toga su svi svjesni u Šibeniku.
Kolika je korist samo od reklame koju je Šibenik doživio predstavljen kao grad Terranea? Zar nije Grad mogao i financijskom injekcijom pripomoći festivalu, zar nisu mogli u proteklom vremenu osigurati lokaciju, zar nije mogla plaža Terraneo biti u funkciji cijelo ljeto?
Mi u SDP-u smo sigurni da je Terraneo toliko jak brend koji se veže u Grad Šibenik da bi odgovorna i pametna vlast napravila sve, apsolutno sve da ga zadrži i inzistirala na njegovom održavanju pod svaku cijenu.

Prošlo ljeto je sam gradonačelnik pričao o preseljenju festivala na Obonjan ne razumeći zašto je važno da festival bude u vojarni i da na taj način usko živi s gradom. Župan je pak sa svoje strane pokazao nerazumijevanje i zatezao situaciju ne dozvoljavajući da se formira „plaža Terraneo“ u Minerskoj. Poznato nam je da vlasti u drugim gradovima u kojima se održavaju slične manifestacije sa kojim se grad poistovjećuje itekako sudjeluju na svaki način u stvaranju uvjeta da se ta manifestacija uredno iz godine u godinu održava.
Tako se ponašala i bivša gradska vlast na čelu s gradonačelnikom dr. Antom Županovićem, te je stvorila uvjete i napravila sve da festival Terraneo zaživi u Šibeniku i bila sigurno odgovorna za njegovo dovođenje. Gospoda iz sadašnje vlasti na čelu s gradonačelnikom dr. Željkom Burićem su odgovorni za njegovo neodržavanje i ne mogu se oprati od toga.
I ne možemo da ne iskažemo žalost zbog smjera kojim je grad krenuo od kad su ga gradonačelnik Burić i njegov tzv. „EU tim“ krenuli buditi. Ne radi se tu o buđenju, već o vraćanju u duboku komu i hibrenaciju i tome smo svaki dan svjedoci. Moramo istaknuti: gospodo ma koliko se prali od odgovornosti, vi ste odgovorni za neodržavanje festivala i morate se s tim suočiti. Morate se suočiti sa štetom koju ste učinili vlastitom gradu.

Na kraju mogu samo konstatirati: „Šibeniče probudi se, vidi šta si izabrao!!!“

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.