Vidović: Novi GUP će pogodovati sitnim interesima

– Moram reagirati na izjave aktualne gradske vlasti, kako je kod prethodnog prijedloga novog GUP- a, čija izrada je trajala 12 godina, a SDP ga je samo dovršio, bilo proceduralnih pogrešaka, pa je zato povučen. To nije istina, povukli smo ga sami, jer smo znali da će HDZ i ŠGF na sjednici Gradskog vijeća krajem 2012. godine glasati protiv. Da Vijeće nije potvrdilo taj GUP, ušli bi u jako dugu proceduru, koju smo htjeli izbjeći, pa smo odlučili pričekati lokalne izbore. To je jedini razlog zašto je prijedlog tog GUP- a povučen, nikakve proceduralne pogreške- rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik GO SDP- a Šibenik i saborski zastupnik Franko Vidović.

Novi GUP, koji su prije par dana najavili iz aktualne gradske vlasti, neće donijeti ništa novo, osim pogodovanja sitnim interesima pojedinih ljudi.

– Najavili su izradu novog GUP- a, a, ponavljam, izrada prošlog trajala je 12 godina. Što to oni s time hoće postići?- pitao se Vidović.

Napomenuo je i kako je košarkašica Antonia Mišura upravo u Šibeniku, iako je u Francuskoj, zabila tricu.

– Ušla je u Gradsko vijeće, izašla iz njega, i na kraju zaposlila sestru u gradskom poglavarstvu. Čista trica- kazao je Vidović.

Napomenuo je i kako aktualnom poglavarstvu propadaju svi projekti, zastao im je I-Navis i suradnja s Norvežanima, a i plaža Banj je odavno trebala biti gotova.

– Čude me i izjave Matije Bumbaka, pročelnika za gospodarstvo, kad kaže da od nas nije naslijedio niti jedan projekt. A ostavili smo im 10 projekata, veliku površinu zemljišta i kilometre cesta. Žao mi je tog dečka, kao da ne vidi i ne čuje- završio je Franko Vidović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.