Vidović: Pojedini bivši SDP-ovci moraju se pogledati u ogledalo i zapitati se kamo idu

‘Nema Frankovih ili Vujinovih, SDP je jedinstvena stranka i takav će ostati. Isto bih govorio da je jučer pobijedio moj konkurent’, kazao je danas novi-stari predsjednik šibenskih socijaldemokrata Franko Vidović. Podsjetimo, on je na jučer održanim unutarstranačkim izborima za predsjednika GO SDP-a pobijedio svog protukandidata Željka Vujina za 30 glasova.

Vidović se zahvalio članovima SDP-a što su mu još jednom iskazali povjerenje, a ponovio je kako će SDP-ovci ubuduće na isti način kao što su birali čelnika stranke, dakle, po principu jedan član, jedan glas, birati kandidate za gradonačelnike i njegova zamjenika.

-Ostajemo jedinstvena i ozbiljna stranka koja će za tri i pol godine preuzeti upravljanje Grada Šibenika – poručio je Vidović. Ponovno je priznao kako do sada nije postojala komunikacija između gradskog i županijskog SDP-a što je i osnovni uzrok, navodi Vidović, ‘kraha na lokalnim izborima’.

-Zato i jesam javno podržao Ivana Klarina kao kandidata za predsjednika ŽO SDP-a jer nudimo jedinstvo, slogu i puno jači SDP nego do sada. To je ono što nam je falilo, suradnja županijskog i gradskog SDP-a – kazao je, a onda se osvrnuo na unutarstranačku kampanju posljednjih tjedana.

-Nisam zadovoljan svime što se događalo, Vujin je vodio fer kampanju što sam mu sinoć i kazao, ali neki bivši visoki dužnosnici SDP-a sada će se morati pogledati u ogledalo i zapitati se tko su i kamo idu – poručio je Vidović ne želeći novinarima otkriti na koga konkretno misli već je kazao: ‘Prepoznat će se oni’.

Za kraj se osvrnuo i na jučerašnji izbor novog predsjednika šibenskog HNS-a Frane Malenice.

-Ovim putem mu čestitam, a na HNS računam kao koalicijskog partnera kao što sam i ranije računao. Isto tako računam i na HSLS – zaključuje prvi čovjek šibenskog SDP-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.