Vijećnici Županijske skupštine: Ne damo svoje naknade

Županijska skupština nije usvojila prijedlog vijećnika NL Stipe Petrine, SDP-a, HNS-a i vijećnika HSP-a dr. Ante Starčević, Florijana Žižića da se smanje plaće županijskim dužnosnicima i ukinu naknade županijskim vijećnicima.

-Godišnje bi se uštedjelo 7,5 milijuna kuna novca što bi se moglo iskoristiti za subvencioniranje prijevoza otočanima – kazao je Stipe Petrina prilikom objašnjavanja prijedloga. Ante Kulušić, ispred HDZ-a, ispravio ga je kako Županija godišnje na plaće zaposlenih i naknade vijećnika potroši oko 1,5 milijun kuna.

-Ovo je politikanski potez i mislim da bi ga trebalo uvrstiti u proceduru pa da o njemu prvo razgovara Odbor za statut i Međustranačko vijeće – kazao je Kulušić te dodao kako se on svoje vijećničke naknade odrekao.

Predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić taj je prijedlog odbio te se ipak pristupilo glasovanju. ‘Za’ je bilo tek 15 vijećnika (NL Stipe Petrine, SDP, HNS i vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević) od ukupno 39 skupštinara koliko ih je prisustvovalo današnjoj sjednici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.