FOTO: Violončelistička priča Vanje Bošnjak i njenih učenika

U prekrasnom ambijentu Muzeja grada Šibenika odvila se violončelistička priča Vanje Bošnjak i njenih učenika.

2

Ova priča započela je davno, prije 22 godine kada ova vrsna umjetnica, ali prije svega pedagoginja, započinje svoj rad s učenicima kao profesorica violoncella u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku.

3

Šibenik-metropola mladih i ovaj put je okupljene i šibensku javnost nastojala upoznati s vrijednim i uspješnim ljudima koji djeluju među nama i koji zaslužuju pozornost te obogaćuju kulturni život našeg grada.

-Večeras smo imali priliku čuti kako sviraju sadašnji moji učenici, ali i oni koji su već završili glazbenu školu. U programu su se našli veliki skladatelji Dvoržak, Šostakovič, Matz, Vivaldi, Sibelius i dr. Okupljeni su imali priliku čuti prekrasne melodije u izvedbi violončelistica Nine Lucie Perine , Andreje Radović, Brune Bilać i profesorice Danice Čelar, violončelista Josipa Šunjerge i Zvonimira Perković te na klaviru Tine Krnić i profesorice Kristine Pešić-kazala nam je profesorica Vanja Bošnjak.

1

U 22. godine plodnog pedagoškog rada ostvarila je sa učenicima vrijedne rezultate i nagrade. Od toga je trinaest sa regionalnih, pet sa državnih i na međunarodnim natjecanjima deset nagrada.

5

Više o uspjesima mladih svirača i njihove profesorice pročitajte u idućem broju Šibenskog Tjednika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.