Vlada odobrila 2,3 milijuna kuna za plažu Banj

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić odobrio je jučer sredstva Gradu Šibeniku u iznosu od 2,3 milijuna kuna u svrhu sufinanciranja izgradnje sportsko-rekreacijskog centra Banj, odnosno buduće gradske plaže.

Sredstva su dodijeljena s pozicije ‘Poticanje komunalne i društvene infrastrukture na otocima i u priobalju’ u okviru Programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj otoka i priobalja u 2012. godini, te su planirana u Državnom proračunu za 2012.godinu.

Zbog nezadovoljstva dosadašnjim intenzitetom radova na izgradnji sportsko – rekreacijskog centra Banj, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović sazvao je jutros hitnu koordinaciju predstavnika izvođača radova, nadzora i investitora na samoj lokaciji. Vidović je tražio ozbiljniji pristup izvođenju radova kako u mehanizaciji, tako i u ljudstvu, s obzirom na vremenski rok do kojeg prva faza mora biti gotova. Predstavnik izvođača obvezao se da će Minigradnja, temeljem zahtjeva Grada odmah reagirati, te će se pristupiti značajnijem izvođenju radova na izgradnji plaže Banj već od ponedjeljka.

RADOVI POČELI PRIJE 10 DANA

Podsjetimo, radovi na plaži Banj započeli su prije deset dana, izvođač je tvrtka Minigradnja d.o.o, a cijela će plaža biti izgrađena prema idejnom rješenju arhitektonskog ureda ARX iz Šibenika.Riječ je o prvoj fazi projekta koja podrazumijeva grube, zemljane radove i uređenje uzobalne šetnice. Prva faza ‘teška’ je 2,7 milijuna kuna što je gotovo jednako iznosu kojeg će gradska blagajna za ovaj projekt dobiti od Vlade.

Temeljem spomenutog Vladinog odobrenja bit će sačinjen Ugovor o sufinanciranju kojeg će supotpisati ministar i gradonačelnik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.