Vlada razriješila ravnatelja kninske bolnice Ojdanića

Na jučerašnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade Republike Hrvatske za sanacijsku upraviteljicu Opće bolnice ‘Hrvatski ponos’ imenovana je Antonela Karačić, dojučerašnja zamjenica ravnatelja Olivera Ojdanića. Vlada je razriješila Upravno vijeće kninske bolnice, predsjednicu Josipu Rimac te članove Tomislava Vrdoljaka i Nikolu Kalat. Za predsjednicu Upravnog vijeća postavljena je Martina Bogut, predstavnica Ministarstva zdravlja te za članove Damir Cimer, predstavnik Ministarstva financija i Mili Komljenović, predstavnik zaposlenika kninske bolnice.

Još uvijek aktualni ravnatelj bolnice u Kninu, Oliver Ojadnić, svoju će dužnost obavljati još nekoliko dana, do objave odluke Banskih dvora u Narodnim novinama.

knin bolnica

-Napravit ćemo kratku primopredaju. Namjera Ministarstva zdravlja je jasna, ali sve odluke koje su dosada donesene su pravno nedorečene – napominje Ojadnić dodajući kako bi se naknadno u djelovanju Sanacijskog vijeća mogao pojaviti problem budući da je Zakonom o sanaciji koji je pak inkorporiran u nedavno donesene izmjene zakona o zdravstvenoj zaštiti predviđeno da Vijeće donosi odluke jednoglasno.

-Što ako jedan od članova ne bude suglasan s nekom odlukom? Hoće li doći do blokade rada – pita se Ojadnić.

Kažimo kako se o šibenskoj bolnici, koja također ide u sanaciju, na sjednicama Vlade još nije raspravljalo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.