Vlasnici oružja, izvijestite policiju o svom odabranom liječniku

Sukladno odredbama zakona o izmjenama i dopunama zakona o oružju u srijedu, 5. prosinca 2012. godine istekao je rok do kojeg su građani koji imaju registrirano oružje bili dužni izvijestiti policijske uprave ili postaje o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite.

Ministarstvo unutarnjih poslova još jednom poziva vlasnike oružja koji nisu dostavili podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite da to učine u nadležnoj policijskoj upravi ili postaji osobno izjavom na zapisnik, pismom, faksom ili e-mailom. Brojevi faksa i e-mailovi policijskih uprava dostupni su na web stranici MUP-a, a možete ih pogledati na linku: http://www.mup.hr/MainPu.aspx?id=1255.

Navedeno se odnosi na sve vlasnike oružja, bez obzira je li im uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja važeće ili je isteklo.

Građanima koji ne dostave nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, odnosno o promjeni izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, ukinut će se oružani list te oduzeti oružje.

Iz PU šibensko-kninske podsjećaju vlasnike oružja na obvezu da su, čak i ako promijene izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, i dalje dužni o toj promjeni u roku od 60 dana izvijestiti policijsku upravu ili postaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.