Vodičanka Dragica Juričev-Martinčev ulovila lignju od ‘kila i 20 deki’!

U vodičkom akvatoriju ulovljena je jedna od najvećih liganja u proteklih dvadesetak godina. No, to nije pošlo za rukom nekome od starih i iskusnih ovdašnjih ribara, već pripadnici ljepšeg spola –  Vodičanki Dragici Juričev-Martinčev. Lignja-kapitalka teška je čak jedan kilogram i 160 grama, a bez krakova dugačka je 77 centimetara. Da ovaj ulov bude još spektakularniji govori podatak da ju je Dragica ‘izvukla’ s kraja u samoj vodičkoj luci ispred kanalizacijske crpne stanice, na svega 15 metara od obale i na dubini od četiri metra.

 PEŠKAFONDO I GAVUN

Sezona liganja je počela, i dok brojni Vodičani za uloviti ovu slasnu morsku deliciju svojim brodicama ‘potežu’ do akvatorija Kaprija, ispod Žirja ili, pak, u Kornate, te se pritom žale da liganja nema, Dragica je kapitalku ulovila na ‘vratima od kuće’.

– Ulovila sam je na peškafondo, a leška je bio gavun. Uz nju ulovila sam i jednu manju od pola kilograma. Za loviti lignje i općenito u sportskom ribolovu treba poznavati taktiku, prije svega biti strpljiv, ali imati u sebi i ljubavi prema moru – kazala nam je Dragica Juričev-Martinčev.

ČLANICA ‘MALOG PORTA’

No, nije Dragica slučajno došla do ovog rekordnog ulova. Itekako je verzirana za sportski ribolov i dugogodišnja je članica SRK-a ‘Mali Porat’. Ponosno nam je pokazala i tri pehara koja je osvojila na županijskim natjecanjima u udičarenju u kategoriji seniorki. A kako nam je kazala, poseban izazov bit će joj skorašnje klupsko natjecanje ‘Malog porta’ u lovu na lignje, na kojem namjerava poraziti mušku konkurenciju.

Neizbježno je pitanje bilo kako namjerava pripremiti ovu lignju – kapitalku?

– Lignjetina je završila u škrinji. Uskoro namjeravam pozvati prijatelje na večeru. Napravit ćemo roštilj i ispeći je na gradele, a od glave ćemo spremiti rižot – rekla je Dragica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.