Vodičko kino u digitalnoj i 3D tehnici

Potpisivanjem ugovora u Zagrebu, završena je prva faza ‘Projetka digitalnog opremanja i razvoja kinoprikazivačke djelatnosti koji zajednički provode Ministarstvo kulture i Hrvatski audiovizualni centar. Među 28 malih nezavisnih kinodvorana i šest filmskih festivala, s kojima je Ministarsko kulture potpisalo ugovore o financiranju digitalnog opremanja, našao se i Kulturni centar Vodice.

– Ugovorom koji smo potpisali, novu digitalnu opremu za vodičko kina vrijednu 420 tisuća kuna, Ministarstvo kulture će sufinancirati sa 70 posto, odnosno s 294 tisuća kuna. Ostatak će, pak, izdvojiti Grad Vodice iz proračuna. Kako je to znatno manja suma od predviđene u gradskom proračunu za digitalizaciju naše kinodvorane, to će Grad Vodice kupiti i dodatnu opremu za 3D prikazivanje filmova – kazala je Gordana Birin, voditeljica vodičkog Pučkog otvorenog učilišta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.