Volonteri i sponzori spašavaju napuštene životinje

Članovi Šibenske udruge mladih i njihovi prijatelji životinja okupljeni pod imenom ‘Šibenski prijatelji’ 17. i 18. kolovoza organiziraju prikupljanje hrane i sredstava za napuštene životinje. Humanitarni ‘event’, čiji je prvotni cilj pomoći potrebitim životinjama, odvijat će se na trgu ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku i to u petak od 17 do 22 sata, a u subotu u jutarnjim satima, od 9 do 13 sati na istom mjestu.

VOLONTERI I SPONZORI ZAJEDNO

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se odazovu njihovom pozivu, dođu do njih i razgledaju prodani asortiman koji će za tu priliku biti postavljen na štandu. Prodavat će se majice i razglednice s motivima životinja, torbe, te brojne zanimljive rukotvorine koje su izradili volonteri, a moći će se kupiti i proizvodi pojedinih sponzora akcije. Jedan od tih sponzora je i šibenska Sapunoteka koja je samo za ovu priliku donirala ručno rađene, eko sapune.

Sva zarada potrošit će se na kupnju hrane i ostalih potrepština namijenjenih zbrinjavaju napuštenih životinja koje se nalaze kod volontera ‘Šibenskih prijatelja’. Također, svi zainteresirani na istom će se mjestu moći informirati o radu udruge i o njenim programima za aktivno sudjelovanje u lokanoj zajednici, poput programa volontiranja.

OSVJEŠĆIVANJE LOKALNE ZAJEDNICE

Podsjetimo, Šibenska udruga mladih djeluje od 2009. godine otkad je poduzela niz aktivnosti u svrhu osvješćivanja pripadnika društvene zajednice u kojoj djeluje, te na isti način već duže vremena provodi brojne programe volontiranja. Isti uključuju i sekciju ‘Šibenski prijatelji’ koja nudi mogućnost volontiranja kao privremeni udomitelj nezbrinutih životinja dok im se ne nađe stalan dom, uz uvjet da troškove uzdržavanja životinja uglavnom snosi udruga. Odgovore na pitanja kako točno funkcioniraju ‘Šibenski prijatelji’ te kako im se može priključiti, dobiti se mogu već ovog vikenda na Trgu kralja Držislava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.