FOTO: Vrijedni Šibenčani sami uređuju okoliš, no neke površine i dalje obrasle

Vrijedni su stanari Preradovićeve ulice na Baldekinu zasukali rukave i cijelo jučerašnje popodne uređivali grmlje i travu oko svojih zgrada. Danas u jutarnjim satima veći dio četvrti izgleda kao bolje mjesto za život. Travica je pokošena, živica uredna, smeće otišlo u gradsku Čistoću.

– Sami smo se organizirali nas nekoliko. Ipak tu živimo i stalo nam je da bude lijepo i uredno. Tek sad vidim koliko smo spretni u tome – priča nam stanar dok gleda plodove svog rada i odnosi posljednje ostatke smeća.

igraliste3

Na putu prema centru grada ipak ima i manje lijepih prizora. Dječje igralište kod sportske dvorane zaraslo je u divljoj travi, površina na kojoj su se također nekad igrala djeca u Bosanskoj ulici izgleda jednako neugledno. Korov se uhvatio u dno zidova.

vrt1

cvice2

igraliste1

igraliste2

ŠJOR PERE ŠIŠA BRŠLJAN

Ipak još je jedna svijetla točka gdje svoj bršljan uredno šiša vlasnik jednog od najstarijih ugostiteljskih objekata u gradu. Riječ je naravno o šjor Peri Bikiću i njegovom vječnom Đardinu.

sisanje

– Slikajte slobodno, evo sve je uredno, urednije nego država- rekao je Pero i nastavio uređivati svoj mali zeleni dio iznad lokala.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.