VRPOLJE: Susret obitelji Šibenske biskupije

Susret obitelji Šibenske biskupije održan je u subotu 5. travnja u biskupijskom marijanskom svetištu Vrpolju. Duhovni program i misno slavlje okupili su više stotina vjernika koji su u zajedništvu sa mjesnim biskupom Antom Ivasom molili za potrebe šibenskih obitelji.

Susret je započeo molitvom krunice. Ta molitva vjekovima bila je snaga hrvatskih i šibenskih obitelji, kazao jedan od predmolitelja krunice, zauzeti vjernik i obiteljski čovjek dogradonačelnik grada Šibenika Nikica Penđer. Istaknuo je kako mu molitva pomaže u obiteljskom životu.

pendjer2

Drugi dio susreta bio je recital “Kana Galilejska” koji su čitali bračni parovi zajedno sa djecom. Obitelji u Šibenskoj biskupiji vjerne su svom kršćanskom poslanju. U obiteljima se žive vrednote prožete vjerom u Isusa Krista, kazao je biskupijski povjerenik za pastoral obitelji don Roko Glasnović

Središnji dio susreta bilo je misno slavlje koje je u koncelebraciji sa više od trideset svećenika predvodio šibenski biskup Ante Ivas. Njegova poruka bila je snažna i sadržajna. Ukazao je kako obitelj nikad kao danas nije bila ugrožena, ponižavana i gurana u stranu. Potom je naglasio ulogu pape Franje u zaštiti i obrani dostojanstva obitelji. Obitelj je slika Trojedinog Boga. Bračna zajednica slika je ljubavi Božje prema nama, ljubavi koja je sveobuhvatna, citirao je biskup papu Franju. Obitelji su najveći Božji dar jednom narodu. “Jeste li obitelji svjesne da bez vašeg dara i darivanja svijet postaje siromašan, jadan i nesretan”, zapitao je biskup u homiliji. Ljubav je jača od svega. To je tajna Božje ljubavi u vama.

Izvor i FOTO: sibenska-biskupija.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.