ZA FEŠTU REGATA I KLAPE: Umjesto techno glazbe, Krapanj se vraća starim običajima

Nakon što se prošle godine tradicionalna Krapanjska fešta 2. kolovoza povodom Gospe od Anđela nije održala, ove godine Krapanj će je ipak obilježiti. Međutim, sa znatno umjerenijim programom od onog na koji smo godinama navikli, budući da su mještani još lani peticijom rekli ‘dosta’ glasnoj glazbi i bančenju po otoku. Ove će se godine tako 2. kolovoza održati tradicionalna procesija brodova, potom regata Krapanjsko latinsko idro te zabavni program na kojem nastupaju klapa More, Ante Matura i prijatelji te domaći glazbenici, a sve će pratiti i bogata gastronomska ponuda.

-Umjesto techno glazbe, Krapanj smo odlučili vratiti starim običajima. Prije se organizacije fešte vodila isključivo ekonomskim profitom, na otoku je po 15 dana ostajala tona smeća…Sada smo se okrenuli običajima i sve se radi na dobrovoljnoj bazi – kazao je Nikola Jurić povjerenik MO Krapanj.

Jurić ipak priznaje kako su se mladi pobunili zbog novog poimanja programa Krapanjske fešte pa im je obećao kako će pred kraj ljeta dobiti događaj ‘po svom guštu’.

Inače, Krapanjska fešta započet će u jutarnjim satima procesijom brodica i hodočasnika koje će u 12. 30 sati blagosloviti mjesni župnik, a Krapanjsko latinsko idro započinje u 14.30 sati, a sudjelovanje su najavili brodovi iz Murtera, Pašmana…Regata će se odvijati od pristaništa na Krapnju do Solarisa, a nakon regate bit će organizirana gastronomska ponuda na kojoj će se predstaviti dalmatinski, slavonski i krapljanski specijaliteti. U večernjem dijelu programa, kako smo naveli, nastupit će klapa More, Ante Matura i prijatelji.

Spomenimo kako će brod za Krapanj voziti svakih pola sata, a cijena karte je šest kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.