Za komunalnu infrastrukturu od Ministarstva zatraženo 1,89 milijuna kuna

Na natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grad Vodice kandidirao je svoja tri velika projekta. Drugim riječima, za tri projekta uređenja komunalne infrastrukture ukupne vrijednosti četiri milijuna i 650 tisuća kuna, a od kojih su neki već i započeli, Grad Vodice je ovim kandidiranjem, od Ministarstva zatražio sufinanciranje u iznosu od milijun i 895 tisuća kuna.

ZA POLJANU ZATRAŽENO MILIJUN KUNA

Među kandidiranim projektima je adaptacija jedinog gradskog vrtića ‘Tamaris’ koja će koštati 350 tisuća kuna. Grad Vodice je za te radove u svome proračunu osigurao 30 posto sredstava, dok bi Ministarstvo trebalo dodati 70 posto sredstava ili 245 tisuća kuna. Drugi kandidirani projekt je uređenje novih asfaltnih površina na području grada, za koji je potrebno izdvojiti milijun i 300 tisuća kuna. Grad je izdvojio 650 tisuća kuna, a jednaki iznos zatražen je od Ministarstva. Treći, pak, ujedno najvažniji i najvredniji projekt je uređenje Trga kneza Branimira (Poljana) čiji su radovi započeli prije mjesec i pol dana. Riječ je o uvođenju nove infrastrukture, odnosno o zamjeni postojeće vodovodne i kanalizacijske mreže ukupne vrijednosti tri milijuna kuna. Za ovaj projekt Grad je iz proračuna izdvojio dva milijuna kuna, dok je preostali iznos zatražen od Ministarstva.

UVJETI NATJEČAJA

– Na raspisani natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i programa Europske unije, svaka jedinica lokalne samouprave može kandidirati svoje projekte i zatražiti sredstva u iznosu do dva milijuna kuna. Uvjet je da je za projekte iz proračuna jedinica lokalne samouprave izdvoji minimalno 20 posto sredstava vrijednosti nekog projekta. Kako je za naše kandidirane projekt Grad Vodice iz proračuna osigurao više od polovine potrebitih sredstava, to su i veći izgledi da će Ministarstvo zatražena sredstva i odobriti – kazala nam je Branka Juričev – Martinčev, gradonačelnica grada Vodica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.