Za Norvežane gradimo brod dužine 24 metra

Upravo u razdoblju recesije i u trenucima kada je gospodarstvo u Republici Hrvatskoj suočeno s nizom problema, te bilježi negativne trendove, posredstvom tvrtke CroNoMar, uspješno je realizirana još jedna hrvatsko-norveška suradnja.

DODANA VRIJEDNOST

Identificirajući mogućnosti trenutno dostupne u sektoru brodogradnje u Hrvatskoj, CroNoMar je ostvario još jedan uspjeh. – Realizirana je suradnje između tvrtke Moen Marin AS iz norveškog Trondheima i brodogradilišta Tehnomont iz Pule koje je između nekoliko hrvatskih i stranih brodogradilišta u konačnici odabrano kao najbolji ponuditelj/partner, te je potpisalo brodograđevni ugovor za gradnju jednog servisnog broda za ribogojilišta s tvrtkom MOEN MARIN AS. Ugovor bi trebao biti početak uspješne višegodišnje suradnje – kaže Ana Zajc iz CroNoMara.

Brod je projektiran od strane Marin Design As, a udovoljavat će zahtjevima norveških vlasti za ovakvu vrstu broda. Dužine je 24 metra, širine 11,2 metra, te brzine 11 čvorova.

USPJEŠAN DOSADAŠNJI RAD

Uspješan dosadašnji rad CroNoMara vidljiv je kroz projekte povezivanja hrvatske i norveške maritimne industrije, primjerice gradnje aluminijskih katamarana, uspostavu Pomorskog Inovacijskog Centra – iNavis u Šibeniku, te izvoz brodske opreme hrvatskih proizvođača na tržišta Norveške i Kine.

Gledano u brojkama, projekti koji se realiziraju posredstvom CroNoMara ostvarit će u 2014. 75 milijuna kuna izvozne vrijednosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.