Zagreb najvažnije turističko tržište Murtera

Pod zajedničkim sloganom i brendom ‘Otok otoka’, Turističke zajednice s područja otoka Murtera predstavile su svoje potencijala na dva turistička sajma pri Zagrebačkom velesajmu. Naime, predstavnici Turističkih zajednica Općine Murter – Kornati, Općine Tisno te Turističkih zajednica Betina i Jezera zajednički su sudjelovali na petodnevnom turističkom sajmu ‘Crotour’ i na sajmu ‘Nautika’.

NAGLASAK NA NAUTIKU

– Županijska turistička zajednica je na svom štandu ‘Crotoura’ predstavila sve destinacije šibensko-kninske županije, dok je naša turistička zajednica imala zajednički nastup sa susjednim s područjima otoka Murtera. Inače, spajanje ovih dvaju zagrebačkih sajmova pridonijelo je i daleko većem odzivu posjetitelja. Bez obzira na krizu koja se proteklih godina negativno odrazila i na sajamske manifestacije, smatramo da je ovakvo zajedničko sudjelovanje izuzetnu važnu za našu murtersku turističku destinaciju. Grad Zagreb i zagrebačka regija zasigurno predstavljaju najveće i najvažnije domaće turističko tržište, a održavanje veze s našim brojnim domaćim turistima koji su već posjećivali otok Murter, te uspostavljanje novih kontakata, danas je u turističkoj djelatnosti važnije nego ikada prije. U prezentaciji murterskih turističkih resursa poseban naglasak stavili smo na sajam ‘Nautica’. Murter je poznat po svojim nautičkim kapacitetima, a u pravilu su već godinama upravo nautičari naši prvi i posljednji gosti – kazao nam je Šime Ježina, direktor Ureda Turističke zajednice Općine Murter – Kornati.

MARITIMNA BAŠTINA

Posebna atrakcija sajma ‘Nautica’ u Zagrebu bila je izložba betinske gajete na kojoj je majstor Ćiro Burtina demonstrirao stare zanatske vještine drvene brodogradnje. Ova betinska gajeta služio je i kao glavni izložbeni rekvizit otoka Murtera koji je tradicionalno poznat po svojoj maritimnoj baštini. Inače, brod je doveden u organizaciji udruge ‘Latinsko idro’ koja na nacionalnoj razini slovi kao jedna od najvrjednijih udruga u očuvanju maritimne baštine i kulture.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.