Zapovjednik županijskih vatrogasaca Darko Dukić: Sezona požara nikad nije bila mirnija

Jučerašnji požar iznad Žaborića prema Jadrtovcu, gdje je izgorjelo pet hektara niskog raslinja, drugi je veći požar ove sezone koji je planuo na području Šibensko- kninske županije. Prvi se, naime, dogodio 10. lipnja, također u blizini Jadrtovca. Međutim, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Darko Dukić da se oba ta dva požara ne mogu mjeriti s požarima koji su planuli lani, a pogotovo 2012. godine.

– Jučerašnji požar 40 vatrogasaca lokalizirala je i ugasila u relativno kratkom roku, pa ga ne možemo nazvati velikim, ali jeste drugi ove godine. 10. lipnja u Jadrtovcu je izgorjelo 10 hektara. Tako da cijelu dosadašnju požarnu sezonu mogu označiti izuzetno mirnom. Najveći razlog za to svakako su vremenske prilike, čestih kiša kao ove godine nismo imali odavno- kaže Dukić.

sumski pozar

No, poziva na oprez.

– Druga polovica kolovoza oduvijek je bila najproblematičnija što se požara tiče, a velike intervencije nisu ništa čudno ni za rujan. Dakle, nije još gotovo, daleko od toga- napominje Dukić.

Podsjetimo, u prvih šest mjeseci ove godine vatrogasci su na teren izašli 143 puta, a prošle 133. Ostaje, međutim, sjećanje na rekordnu 2012. kada je u tom periodu zabilježeno preko 500 požara.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.