Završene prijave za Long play day, na rivu stiže i Slash

Završene su prijave za sudjelovanje na prvom sajmu vinila u Šibeniku – Long play day. Prijaviti su se mogli svi zainteresirani za prodaju/razmjenu/izložbu svojih vinila, te ostale glazbene građe, kao i kreativci čije se rukotvorine itekako ‘slažu’ s pretpostavljenom glazbenom pričom koja nas očekuje ovog vikenda.

Long play day održat će se ove  subote, 19. travnja, s početkom u 11 sati, ispred kluba Azimut, na šibenskoj rivi čime se Krešimirov grad pridružio ostatku svijeta u obilježavanju Record store dayja (Svjetskom danu prodavaonice ploča). Do 14 sati moći će se razgledati i/ili kupiti glazbene ploče, te ostali sadržaji.

Šibenskom LP dayju tako su se pridružili labeli poput Dallas Music Shopa, te PDV-a Vedrana Menige (prvog čovjeka pulskog Seasplash festivala, nekadašnjeg člana kultne šibenske Nule), nadalje pridružit će nam se i dvojac prvog domaćeg SoundSystema Bass Matters, te nam je čast najaviti i englesko – francuske predstavnike u redovima izlagača, a riječ je o engleskom DJ-ju, funk, jazz i hip hop producentu Mattu Daviesu aka DJ Dirty Hairy, te francuskom DJ-ju na vinilima DJ Raistlinu koji šibenskoj publici pripremaju predstaviti glazbene raritete.

vinili

Također, na šibensku rivu stiže i Slash (koji je nedavno nastupao i na legendarnog Coachella), te ZZ Top i Elvis Presley, no u izvedbi umjetnika s betonom, Lulas Arta čiji je rad u konkurenciji za maskotu Javne ustanove ‘Nacionalni park Krka’. Tu su još i radovi Duška’s Babuškas, te gosti iz Metkovića i Zadra.

Osim prodajno – izložbenog dijela, program LP dayja uključuje i prigodni glazbeni program za koji je u jutarnjoj smjeni zadužen lokalni DJ kolektiv na vinilima – Project 33/45 uz support Mladena DJ Timea, te Mate Kokića. Dok će navečer, od 22 sata, u klubu Azimut, glazbu s vinila puštati prethodno spomenuti DJ Dirty Hairy te DJ Raistlin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.