Zbog vrućine gužva na Hitnoj

Zbog toplotnog udara šibenska Hitna pomoć od ranog jutra ima pune ruke posla. Intervenirala je osam puta, a kako su nam kazali u telefonskom razgovoru, nisu samo stariji Šibenčani malaksali pred visokim temperaturama.

– Ima i starijih i mlađih građana, na sreću, nismo imali smrtnih slučajeva – kazala nam je liječnica Hitne pomoći.

Ministarstvo zdravlja i Zavod za javno zdravstvo građanima su izdali preporuke za zaštitu od vrućine. Svi građani, a osobito starije osobe, djeca, trudnice i bolesnici, upozoravaju se da tijekom toplinskog vala izbjegavaju izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati. Treba izbjegavati naporan fizički rad, piti dovoljno tekućine te izbjegavati alkohol i napitke s previše kofeina i šećera, ne ostavljati djecu ili životinje u parkiranom vozilu, tuširati se u hladnoj ili mlakoj vodi, nositi laganu, široku, svijetlu odjeću…

Šibenik je danas ‘gorio’ na 33 °C koliko je izmjereno u 11 sati, dok je Knin s 35 °C bio najtopliji grad u Hrvatskoj. Vrućine će se nastaviti do kraja tjedna, u petak bi u Šibeniku maksimalna temperatura mogla dosegnuti  34 Celzijevca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.