Zdenka Bilušić na 50. sajmu dječje knjige u Bologni predstavlja Šibenik

Od danas do četvrtka, 28. ožujka, u Bologni, trajat će jubilarni 50. sajam dječje knjige.  Poseban naglasak na ovogodišnjem Sajmu stavljen je na predstavljanje domaćih ilustratora jer će 2015. godine zemlja – gost biti Hrvatska koja će se tom prilikom predstaviti velikom izložbom ilustracija.

Što se, pak, Šibenika tiče, zanimljivo je kako je u Bolognu kao predstavnik grada i u službi priprema za 2015. godinu otputovala Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih smještenom u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’.

AUTORICA SLIKOVNICE

Ovo je osma godina da Hrvatska sudjeluje na Sajmu dječje knjige u Bologni, a dio programa potpomoglo je i Ministarstvo kulture RH. U hrvatskom paviljonu 30 ili D1  bit će postavljena izložba Knjiga – skulptura, gdje će svaka knjiga predstaviti jedan hrvatski grad, a grad će, pak, njegov umjetnik predstavnik prikazati  na svoj način.

Šibenik će predstaviti Zdenka Bilušić likovna umjetnica s diplomom Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva koja se, između ostalog, bavi i ilustracijom. Autorica je i nedavno predstavljene slikovnice ‘Putovanje jedne kornjače’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.