Željko Krnčević u akciji – sutra otvara samostalnu izložbu fotografija u Rijeci

Poznati šibenski kulturni djelatnik, arheolog, kustos i fotograf Željko Krnčević sutra će u Rijeci otvoriti svoju samostalnu izložbu fotografija kojom će ljepote Krešimirovog grada približiti javnosti Kvarnera i okolice. Izložba jednostavnog naziva ‘Boje Šibenika’ bit će postavljena u prostorijama Državnog arhiva u Rijeci, a pokrovitelj iste je Turistička zajednica grada Šibenika.

-Izložba se sastoji od 33 fotografije u koloritu, naravno, na kojoj su prikazani motivi Šibenika kako panoramski tako i detalji – upoznaje nas kratko autor sa svojom izložbom koju zajednički organiziraju riječki i šibenski Zmajski stolovi, točnije Družba ‘Braće Hrvatskog Zmaja’ iz Rijeke i Šibenika.

Izložba u Rijeci moći će se razgledati naredna tri tjedna nakon otvorenja.

Spominjući Krnčevića i Zmajski stol nije teško sjetiti se nedavno pokrenute inicijative o podizanju spomen – ploče na Paklini, mjestu posljednjeg počivališta brojnih Šibenčana koji su tamo stradali od kuge. Kako nam kaže Krnčević, ta spomen – ploča trebala bi biti postavljena u svibnju iduće godine, a u kojem točno obliku – to još treba odrediti.

-Želja mi je da to bude mali uređeni prostor, nešto čime ćemo simbolično odati počast tim starim Šibenčanima – komentirao je Krnčević, dodajući da šibenski Zmajski stol još uvijek podržava inicijativu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.