Živo na Veleučilištu: Oproštaj od Radačića, promocija diplomanata i zadnji dan upisa

Dosta toga se ovog dana događa na Veleučilištu Šibenik. Osim što je zadnji dan upisa u novu akademsku godinu, svečano je obilježeno sedam godina rada te visokoškolske ustanove, oproštaj od dekana Marka Radačića, te je promovirano 12 novih diplomanata studija menadžmenta. Nakon ‘Lijepe naše’ koju je opjevala klapa ‘Adriaticum’, okupljenima se obratio sad već bivši dekan Marko Radačić.

marko radacic

– Pozdravljam sve okupljene, i visoke uzvanike, i naše goste, a naročito diplomante i njihove roditelje. Na diplomantima je visoka odgovornost, alate koje su tu naučili imaju, te moraju pridonijeti i razvoju Šibenika i Hrvatske u cjelini. Što se tiče mog rada na Veleučilištu, iznimno sam zadovoljan i odlazim sretan. Želio bih samo napomenuti kako je u ovih sedam godina rada Veleučilište iznjedrilo 17 novih predavača, te nekoliko doktora znanosti, što dovoljno govori o kvaliteti rada- rekao je u svom pozdravnom govoru dekan Marko Radačić.

Nakon njega, okupljenima se obratio i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

– Veselim se što će Šibenik već sljedeće godine postati i pravi sveučilišni grad, čemu je najviše pridonijelo i naše Veleučilište. Tim dokazujemo ono što smo oduvijek znali, Šibenik nije provincija niti je ikad bio- rekao je Željko Burić.

Nakon njega okupljenima se obratio i dožupan Zoran Smolić, biskup šibenski Ante Ivas, dekan kninskog Veleučilišta Ivan Jelić i mnogi drugi.

veleuciliste radak

Biskup Ivas uručio je dekanu Radačiću i prigodan medaljon, kojim mu se zahvalio na sedam godina predanog rada.

Nakon govora, krenulo se na ono najvažnije, uručenje diploma i prigodnih poklona 12- orici glavnih aktera današnje priče, diplomantima poslovnog menadžmenta

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.