ŽKK ŠIBENIK: Još jedna godina sazrijevanja

Početkom rujna košarkašice Šibenika kreću s pripremama za novu sezonu u A1 ligi. Bit će to još jedna godina sazrijevanja, bez nekog rezultatskog imperativa. Naime, Dragan Ognjenović, koji, kako sada stvari stoje, ostaje trener šibenskog sastava, opet će na raspolaganju imati ‘dječji vrtić’, roster sastavljen od juniorki i kadetkinja. Dapače, ekipa će najvjerojatnije biti još mlađa nego prošle sezone kada su Šibenčanke kao šestoplasirane u regularnom dijelu izborile doigravanje, te ispale u prvom krugu od Pule. Bila je to sezona u kojoj je ŽKK Šibenik, s obzirom na respektabilan  kadar, krenuo s visokim ambicijama.

LOPTU ZAMIJENILE INDEKSOM

Međutim, nedostatak financija rezultirao je osipanje kadra. Jedna za drugom odlazile su one najiskusnije – Martina Gambiraža, Ana Vrsaljko, Ana Semren, Tomica Bačić, Tea Buzov…

U novoj sezoni, pak, neće biti Ivane i Ane Dujić koje odlaze na fakultet, prva u Zadar, druga u Zagreb, a moguće je da će još koja igračica loptu zamijeniti indeksom. Na početku sezone neće biti ni Klaudije Periše koja se sa Europskog prvenstva vratila s mononukleozom, pa joj slijedi tromjesečni oporavak.

Ovome treba pridodati i kako je Josip Stojanović Jolly, kako nas je izvijestio predsjednik ŽKK Šibenik Neven Periša, definitivno odustao od sponzoriranja kluba, pa će se ubuduće morati sam pobrinuti i za prijevoz, što nije zanemariva stavka u ionako tanašnom proračunu.

zkk sibenik 1

– Sada smo definitivno klub na jaslama Grada i u skladu s tim ćemo slagati roster. Pokušat ćemo pronaći sponzore, što neće biti lako. Nadamo se kako će uskočiti koja od gradskih tvrtki, čija je pomoć, na žalost, prošle godine izostala – kazao je Periša.

U POTRAZI ZA CENTROM

Dodao je kako orijentacija na mlade ostaje politika kluba, uostalom, nekog izbora i nemaju.

– Nastavljamo tamo gdje smo stali prošle sezone, forsiranju domaćih, mladih snaga, tim više što su naše juniorke bile brončane na Prvenstvu Hrvatske. Eventualno ćemo pokušati dovesti jednog centra jer smo na toj poziciji ‘tanki’ – zaključio je Neven Periša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.