Zlarinjani traže duže zadržavanje broda u luci

Predsjednik MO Zlarin Vladimir Buneta prije nekoliko dana uputio je dopis Jadroliniji i Agenciji za obalni linijski pomorski promet dopis u kojem je reagirao zbog incidenta od 30. rujna kada je redovna brodska pruga sa Zlarina isplovila prema Šibeniku, a da je za sobom ostavila deset putnika među kojima i pet školaraca. Naime, već ovo ljeto događalo se da brodovi kasne ili se sve kraće zadržavaju u lukama, a sve zbog usklađivanja s novim uvjetima Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu te  Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prometu.

-Uvažavajući činjenicu da se nalazite u procesu prilagodbe kao i implementacije novog informativnog sustava, tijekom kojeg je došlo do stvaranja velikih redova pred otočkim biljetarnicama, a koji su jedan od neposrednih uzroka do tada neoubičajenom velikom kašnjenju na gotovo svim dnevnim pristajanjima na liniji 505. Otočane je dodatno zbunila informacija na brodu Lara prema kojoj se od 1. rujna putne karte na brodu više ne mogu kupovati, stoga je njihovo ne snalaženje razumljivo – smatra Buneta. U dopisu nadalje navodi:

-Nadamo se da se slažete kako su ovakvi incidenti potpuno nepotrebni, te da je zbog svega gore navedenog najmanje potrebno da putnici, a pogotovo školarci ne stižu na svoja odredišta.Predlažemo stoga da se prilikom usklađivanja plovidbenog reda produži vrijeme stajanja broda u lukama pristajanja prilikom iskrcaja i ukrcaja putnika, a da do navedenog usklađivanja pokažete razumijevanje i respekt prema onima zbog kojih i obavljate djelatnost prijevoza putnika u pomorskom prometu – napominje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.