Župan, Josipa Rimac i branitelji usprotivili se navodima kako se 20. obljetnica ‘Oluje’ neće održati u Kninu

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, kninska gradonačelnica Josipa Rimac, predsjednik Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi Ante Deur, Udruga veterana 4. gardijske brigade Knin te kninska Koordinacija braniteljskih udruga uputili su dopis MORH-u u kojem reagiraju na novinske spekualcije kako se okrugla 20. obljetnica ‘Oluje’ neće održati u Kninu. Pojedini mediji, naime, prije nekoliko dana izvijestili su, doduše iz neslužbenih izvora, kako se okrugla obljetnica najveće hrvatske pobjede u Domovinskom ratu ‘zbog specifičnosti terena’ neće održati u Kninu, nego najvjerojatnije u Splitu.

-Potaknuti napisima u medijima po kojima se ‘traži’ mjesto proslave 20-e obljetnice VRO ‘Oluja’, a koja je informacija navodno procurila iz Ministarstva obrane, osjećamo potrebu izraziti šok i nevjericu, nadajući se da je informacija neistinita te da će se obljetnica održati tamo gdje joj je mjesto, odnosno u Kninu – poručuju MORH-u županijski i kninski čelnici. Nastavljaju kako je proslava Oluje moguća, logična i svrhovita jedino u Kninu gdje je okončana najveća pobjeda hrvatske vojske te se nadaju da potraga za alternativnom lokacijom nije ‘službeni stav MORH-a’.

-Nezamislivo nam je da bi se mjesto vukovarske tragedije moglo obilježiti bilo gdje drugo nego u gradu heroju Vukovaru. Upravo stoga želimo vjerovati da bi neka umna i domoljubna hrvatska glava mogla premjestiti mjesto obilježavanja sveukupne hrvatske pobjede na nekom drugom mjestu različitom od onog na kninskoj tvrđavi iz tog razloga pišemo ovo pismo upozorenja, ali uz određenu dozu strepnje da bi pojedine dnevno-političke komunikacije u sadašnjem povijesnom trenutku mogle oteti srce hrvatskom branitelju i građaninu koji ponosno hodočaste u Knin već 19 godina kako bi obilježili svoju i našu Oluju – navode potpisnici pisma te apeliraju na ‘mudrost ministra obrane Ante Kotromanovića’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.