Župan šalje prosvjedno pismo Institutu za financije

Šibensko-kninska županija poslat će prosvjedno pismo Institutu za javne financije koji je nakon provedene analize ustvrdio kako su županijski poglavari od 2007. do 2011. godine zaposlili 220 posto više djelatnika.

UVELI SMO CENTRALNU RIZNICU

– Prosvjedovat ćemo zbog neutemeljene i površno izvršene analize s kojom je u javnost poslana kriva slika. Što se tiče Šibensko-kninske županije, svi podaci nisu sagledani poput uvođenja centralne riznice 2008. godine koju smo uveli među prvim županijama u Hrvatskoj – kazao je župan Goran Pauk na svojoj redovitoj konferenciji za novinare ‘Javnost ima pravo znati’.

Naime, Pauk objašnjava kako je brojka djelatnika od 2008. godine rasla budući da je tada uvedena centralna riznica te su županijskom proračunu dodani djelatnici koji ne sjede u zgradi županije već su zaposleni negdje drugdje. Drugim riječima, djelatnici Doma za starije i nemoćne (Cvjetni dom) u Šibeniku te Kninu. Plaća tih djelatnika isplaćuje se kroz županijski proračun, ali iz sredstava državnog proračuna, naglasio je Pauk.

PRORAČUNU DODANI DJELATNICI DRUGIH USTANOVA

Takvih je djelatnika 2008. godine bilo 138, a od 2010. godine njima su još dodani djelatnici Javne ustanove za zaštitu prirode te Javne ustanove za prostorno uređenje. Nakon 2012. godine županijskim proračunom bit će prikazani i zaposleni u Regionalno razvojnoj agenciji.

– U pet godina mandata novozaposleno je tek osam djelatnika, a u 2011. godini kroz županijsku administraciju i odjele brojali smo 74 zaposlena s tim da moram napomenuti kako su tu i djelatnici Državne uprave koje smo preuzeli 2008. godine – kazao je šibensko-kninski župan.

Nova zapošljavanja u Županiji su nužna, poručio je,  posebice u odjelima izdavanja dozvola i koncesija te odjelu za proračun.

– Ušparali smo nekih 700 do 800 tisuća kuna kada smo prije dvije godine srezali dužnosničke plaće za 10 posto, odnosno plaće djelatnika za pet posto. Potreba za novim djelatnicima je velika, ali svest ćemo je na razumnu mjeru – napomenuo je Pauk.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.