Županija ukupni pobjednik natječaja za agroturizam

– Agroturizam predstavlja veliku priliku za razvoj Dalmacije, pogotovo njenih ruralnih krajeva. Trenutno imate 250 domaćinstava i potencijal za rast na čak 1.500 domaćinstava. To bi Dalmaciji donijelo 75.000 eura godišnje prihoda, a otvorilo bi i 3.000 novih radnih mjesta – kazala je Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj na svečanoj dodjeli priznanja za najbolje agroturističko imanje Šibensko-kninske županije. Nagrađeno je ukupno 15 gospodarstva, što našu županiju ujedno čini i ukupnim pobjednikom prvog natječaja za Agroturizam u Dalmaciji. Natječaj je organizirao UNDP u suradnji s četiri dalmatinske županije, s ciljem poticanja kvalitete, inovativnosti i atraktivnosti agro ponude.

ZLATNE MEDALJE

Županija šibensko-kninska i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije zlatne medalje i 7.000 kuna za kvalitetu dodijelili su OPG Kalpić, seoskom imanju i autokampu Robeko, seoskom domaćinstvu Dabar, Baćulov dvor, domaćinstvu Kamena kuća, Jurlinovim dvorima, Šarićevim dvorima, kušaonici Skradinske delicije i PG Dalmatima. Srebrene medalje i 6.000 kuna pripale su Galjin dvoru, Pilipovom dvoru, agroturizmu Čogelja i braniteljskoj poljoprivrednoj zadruzi Dalmacija eko projekt. Brončanom medaljom i sa 5.000 kuna nagrade mogu se pohvaliti kamp Skradin i Seosko gospodarstvo Banovi dvor.

USPJEŠNO OČUVALI TRADICIJU

Svi oni, tvrde organizatori, nagrađeni su zbog uspješnog očuvanja i promocije dalmatinske prirodne i kulturne baštine te tradicijske gastro ponude. Podsjetimo, na području Dalmacije nagrađeno je ukupno 35 agroturističkih gospodarstava, te im je dodijeljeno ukupno 228.000 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.