Županijska Turistička zajednica u proboju na tursko tržište

TZ  Šibensko-kninske županije predstavila se u sklopu HTZ na petom najvećem sajmu u Europi, Istanbul EMITT-u. Sajam je to koji privlači veliki broj regija, razvojnih agencija, turističkih tvrtki i profesionalce iz cijelog svijeta, a važnost sajma je i u tome što se ne bazira samo na tursko trzište, već na cijeli istok.

U razgovoru s Željanom Šikić, direktoricom TZ Županije, saznali smo kako su prva dva, od ukupno četiri dana, provedena u razmjeni informacija, razgovorima i dogovorima s potencijalnim partnerima(B2B), dok su naredna dva dana bila otvorena za javnost.
Na sajmu su se na 65.000 m2, predstavilo 4.500 izlagača, a ove je godine posjećenost bila mnogo veća  u odnosu na protekle godine.

-Tursko tržište je ogromno, no za nas izuzetno malo zastupljeno zbog relativno loše prometne povezanosti, te se bez uvođenja linije Istanbul – Split neće moći ostvarivati rezultati u punom potencijalu – kazala nam je Željana Šikić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.