Županijski Radio Šibenik ide u predstečajnu nagodbu

Županijski radio Šibenik ide u predstečajnu nagodbu kako bi se na taj način pokušalo sanirati preko dva milijuna kuna duga koji tom mediju stvaraju poteškoće u poslovanju. Odlučeno je tako na današnjoj sjednici Skupštine radija, na kojoj je usvojena i ostavka direktorice Anamarije Škorić, te je donesena odluka o raspisivanju natječaja za novog direktora. Današnjoj Skupštini prethodio je štrajk zaposlenika Županijskog Radio Šibenika u koji je jučer stupilo osam od deset djelatnika, a zbog nesiplaćenih plaća za travanj i svibanj.

Ipak, kako je na Skupštini istaknula gradska pročelnica za financije Senka Ramljak, za takvu financijsku situaciju kriv je manjak prihoda, i to hitno treba mijenjati. Jasno se to vidi i iz činjenice da je Županijski Radio Šibenik prošlu godinu zaključio s 500 tisuća kuna gubitaka.

Na današnjoj sjednici nije donesena odluka o prekidu štrajka, ali je dogovoreno kako će radnici prema suvlasnicima poslati prijedlog sanacije duga.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.