Županijski SDP poziva: Glasajte PROTIV!

Županijska organizacija SDP-a na čelu s novoizabranim predsjednikom Ivanom Klarinom oglasila se priopćenjem povodom nadolazećeg referenduma o braku koji će se održati u nedjelju 1. prosinca.

‘Dana 1. prosinca prisjećamo se događaja 1955. godine, kad je Rosa Parks odbila ustupiti mjesto u autobusu bijelom putniku. Taj postupak doveo je do jednog od najvećih i najuspješnijih masovnih pokreta protiv rasne segregacije u povijesti, pokreta kojeg je predvodio Martin Luther King’, pišu šibensko-kninski socijaldemokrati te nastavljaju:

-Mi u SDP-u smatramo da je predstojeći referendum pokušaj da se ponište standardi koje smo postigli u 23 godine. Stoga, zbog svega navedenog pozivamo građane Šibensko-kninske županije da izađu na referendum u nedjelju 1. prosinca 2013. godine i glasaju PROTIV – pozivaju te pojašnjavaju zašto su PROTIV:

-Slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje. Brak je zakonom uređena životna zajednica žene i muškarca. Obiteljski zakon uređuje brak, odnose roditelja i djece, posvojenje, skrbništvo, učinke izvanbračne zajednice žene i muškarca.Vlada RH je u proceduru pustila nacrt prijedloga Zakona o životnom partnerstvu kojim se uređuje životno partnerstvo, načela, sklapanje i prestanak životnog partnerstva, postupci nadležnih tijela u svezi sa sklapanjem i prestankom životnog partnerstva,vođenje registra o životnom partnerstvu te pravni učinci životnog partnerstva. I to je ono što se tiče zajednice dviju osoba istog spola – napominju uz zaključak kako je ‘referendum nepotreban i  nanosi veliki trošak državnom proračunu, jer „Ustav nije igračka!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.