Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku najavilo žalbu u slučaju Slavica

Arhiva/Šibenski portal

Podsjetimo, Dražen Slavica je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno oslobođen svih optužbi za kazneno djelo koje mu se stavljalo na teret, a radi se o kaznenom djelu protiv opće sigurnosti ljudi i imovine počinjenom iz nehaja, iako do kraja nikada nisu rasvjetljeni uzroci požara koji je doveo do smrti 12 vatrogasaca i teškog ranjavanja jedinog preživjelog, Frane Lučića.

U obrazloženju presude, sudac Babić je rekao kako nema dokaza za propuste nečinjenja da se po njegovom naređenju izvrši desantiranje, kao ni za preusmjeravanje kanadera s Kornata. Dodao je kako ne postoje nikakvi dokazi da su vatrogasci zadobili teže ozlijede zbog toga što Slavica nije obavijestio 112.

‘Iako je dokazano da su na intervenciju išli maloljetnici i jedan ročnik sa neodgovarajućom opremom te da su dva vatrogasca imala veću šansu za preživljavanje da se po njih došlo ranije’, Slavica je posao odradio rutinski te nije poimenice oredio tko će ići na intercenciju’ – naglasio je Babić.

Iako je u svom završnom govoru tužitelj Ivić naveo kako je počinio niz propusta koji su doveli do ove tragedije te da je izravno odgovoran, Slavica je ipak oslobođen svih optužbi.

U gašenju požara na Kornatu poginuli su vatrogasci Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević, Ante Juričev Mikulin. Marko Stančić i Karlo Ševerdija su tada bili maloljetni. Imali su tek 17 godina.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.