Županović i Šakić konstatirali: Na TEF-u više nema opasnog otpada

-Na prostoru TEF-a više nema opasnog otpada te je sanacija uspješno privedena kraju, poručio je danas na konferenciji za novinare direktor TEF-a Krešimir Šakić te je medijima priložio izvještaj Bionstituta, koji je naručio Fond za zaštitu okoliša, a u kojem stoji kako je sumnjivih šest tisuća kubika otpada ipak neopasno.

-Taj će se otpad zbrinjavati na odlagalište Bikarac, važno je napomenuti kako analiza tog sumnjivog otpada Grad Šibenik nije ništa koštala, već je sve obavljeno o trošku Fonda – kazao je Šakić te nastavio:

OPSTRUKCIJA HDZ-a

-Projekt sanacije završili smo u četiri godine, napravili bi to i ranije da nismo naišli na opstrukciju HDZ-ove centralne vlasti. Zašto je ovoliko dugo priča o sanaciji TEF-a trajala? prema mom mišljenju, iz dva razloga jer bivša lokalna vlast u Šibeniku nije bila sposobna priču dovesti do kraja, a ne mogu se oteti dojmu niti da nije namjera bivše HDZ-ove državne vlasti bila izvući što više novca na sanaciji TEF-a – poručio je Šakić te priložio kopiju novinarskog članka sa svjedočenja u slučaju Fimi medija vlasnika tvrtke ‘Odlagalište sirovina’ Mihe Zrnića u kojem on kaže kako je ‘HDZ-u donirao dva milijuna kuna’.

-Ne mogu se oteti dojmu da je tih dva milijuna kuna ono što smo mi platili Sirovini za sanaciju, a što oni nisu napravili do kraja – optužuje direktor TEF-a.

Što se troske tiče, preostalo je sanirati još 30 tisuća tona materijala koji polako, napominje Šakić, tvrtke otkupljuju kao građevinski materijal.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović kazao je kako je ovim stavljena ‘točka na mnoge dezinformacije i objede’ te da je plaža Banj sigurna za kupače.  Osvrnuo se i na onaj najvažniji dio- rješavanja dužničko-vjerovničkih odnosa i valorizacije prostora.

DUGOVANJA PREŠLA 130 MILIJUNA KN

-Dugovanja su prešla 130 milijuna kuna, najveći razlog tome je vrijeme, jasna stvar da određena potraživanja idu na teret Grada, pripremamo sve da TEF prestane biti firma u razgradnji već da postane firma u izgradnji. Riječ je o vrijednom zemljištu na 28 hektara i svaki investitor može samo poželjeti ovaj prostor. Razgovori s Ministarstvom financija i Vladom traju kako bi se dio dugova pokušao otpisati – poručio je Županović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li plaža Banj biti spremna na prve kupače jer su u tijeku radovi na izgradnji šetnice, gradonačelnik je kazao kako će do 1. lipnja plaža biti uređena za Šibenčane i turiste.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.