Županović: Nisam iznenađen, očekivao sam drugi krug

Dr. Ante Županović prokomentirao je prve rezultate lokalnih izbora koji govore kako je njegov protukandidat HDZ-ov dr. Željko Burić u prednosti, no sve će se odlučiti za 15 dana u drugom krugu.

-85 posto mjesta je obrađeno. Na tim mjestima vodi koalicija HDZ, no dosta se glasova raspršilo. Odnos snaga u Gradskom vijeću je 11: 10, a dva vijećnika su dobile liste Ante Gašperova Čače i Stipe Petrine, zasada – kazao je Županović te nastavio:

– U utrci za gradonačelnika oko tri posto vodi Burić. Očito je drugi krug, za 15 dana će se odlučiti. Izlaznost je u gradu bila 40 posto, očekivao sam veći odaziv, nadam se da će biti u drugom krugu i očekujem pobjedu – poručio je kandidat koalicije SDP-HNS-HSLS  te je dodao kako nije iznenađen drugim krugom jer je, kaže, bio realan.

ŽELITE LI GUSLE?

Okupljenim članovima i simpatizerima stranke ispred središnjice SDP-a obratio se i čelnik šibenskih socijaldemokrata Franko Vidović.

-Omjer snaga u gradskom vijeću je 11:10, a prije četiri godine bio je 9:6. Kada su u pitanju izbori za gradonačelnika Burić ima 42 posto, a Županović 39 posto. Nema smisla reći da sam očekivao više, preostaje nam drugi krug i vjerujem da možemo pobjediti. Nije vas bilo u prvom krugu, morate stati s nama ako želite da budemo prvi, da nastavimo razvijati grad – kazao im je Vidović te ih pitao:

-Želite li gusle?

– Ne! – odgovorili su okupljeni SDP-ovci. Vidović je, naime, mislio na gusle koje su se svirale na preidzbornom skupu HDZ-a.

Komentar kandidatkinje SDP-a za županicu Anite Bare pročitajte OVDJE.

Atmosferu iz stožera SDP-a donosimo OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.