Šibenčani preferencijalnim glasom nagradili Željka Burića i Franka Vidovića

U Državnom izbornom povjerenstvu obrađeni su do jutros u 7.00 sati rezultati sa svih redovnih biračkih mjesta u Republici Hrvatskoj na kojima je izlaznost birača 52,59 posto.

Odaziv birača u IX izbornoj jedinici jedan posto je veći nego hrvatski prosjek. Birači su u našoj izbornoj jedinici dali 49,61 posto glasova HDZ-ovoj listi, lista Narodne koalicije koju predvodi SDP dobila je 24,06 posto glasova, a Most nezavisnih lista 12,72 posto. Ispod izbornog praga, sa 4,16 posto, je Živi zid, kao i Nezavisna lista Stipe Petrine sa 3,23 posto glasova. Raspored saborskih mandata tako ostaje; osam za HDZ, četiri Narodnoj koaliciji te dva Mostu.

tablica-ixij

U Šibeniku je HDZ dobio 43,38 posto glasova s tim da su šibenski birači najviše preferencijalnih glasova dali Željku Buriću, čak 22,35 posto. Nositeljica HDZ-ove liste u IX izbornoj jedinici, Branka Juričev Martinčev dobila je 17,93 posto preferencijalnih glasova, Hrvoje Zekanović dopredsjednik Hrasta 11,52, a Nediljko Dujić 6,02 posto.

Na listi Narodne koalicije, koja je u Šibeniku dobila 30,58 posto glasova, SDP-ov Franko Vidović dobio je 27,44 posto ‘šibenskih’ preferencijalnih glasova, što je skoro jedan posto više od nositelja liste Ranka Ostojića, stranački mu kolega Ivan Klarin 9,26 , a HNS-ova Vlatka Duilo 3,96 posto.

HDZ je na ovim izborima u IX izbornoj jedini ostvario neznatno bolji rezultat nego lani, SDP s partnerima bilježi pad za skoro dva posto, Most također u padu za više od dva posto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.