BOŽO PETROV POTVRDIO ‘Želimo nacionalnu vladu s HDZ-om, SDP-om i MOST-om. To je naš prvi uvjet!

NOVO Božo Petrov obraća se javnosti nakon pregovora s HDZ-om i SDP-om:

– Na početku smo bili heterogeni, ali to smo stvaili sa strane. Prioritet je gospodarska situacija, na takav način smo istupili i prema SDP-u i HDZ-u. Želimo da to oni razumiju i da to prihvate i da se stvorni nacionalna vlada HDZ-a, SDP-a i MOST-a. To je jedini uvjet!

– Smatramo da možemo biti moderator takvom jedinstvu. Nakon 25 godina vrijeme je da sjednu sa stol, riješe animozitete između sebe i barem dvije godine surađuju. Zaista se nadam da će kroz to vrijeme doći inicijativa s obje strane koje će potvrditi da je to moguće…

– Treća stvar koju nisam rekao da će nakon ove prve i druge faze biti definiran mandatar vlade. Od toga nećemo odustati. Ovo je tek početak razgovora, moram svi zajedno sjesti za stol i onda ćemo dogovoriti mandatara. Je li moguće da to bude Milanović? Ponavljam, razgovarat ćemo…

– Pitajte Milanovića i Karamarka što misle o tome, ja ne želim o tome govoriti, to ne bi bilo politički korektno…

Inače, uoči tiskovne konferencije najavljeno je da će nastupiti samo Božo Petrov. Novinarima je rečeno da smiju postaviti samo tri pitanja te da će istovremeno poslati priopćenje.

izvor:jutarnji list

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.